YKV Esports aloitti toimintansa

Ylistaron Kilpa-Veljien yleisseuran alla toimiva jaosto YK-V Esports aloitti toimintansa vuosikymmenen vaihduttua.

Maailma siirtyi uudelle vuosikymmenelle vuodenvaihteessa. 2020-luvun alku tuo tullessaan ylistarolaiseen urheilukulttuuriin myös täysin modernin suunnan, kun Ylistaron Kilpa-Veljien e-urheilujaosto aloittaa virallisesti toimintansa.

E-urheiluilmiö ei ole enää täysin uusi ja ihmeellinen asia, sillä kilpapelaamisesta maailmanhuipulla on tullut sekä kovaa kilpailua että vakavaa liiketoimintaa. Palkintopotit kaikissa peleissä kasvavat vuosi vuodelta ja e-urheilujoukkueet ammattimaistuvat nopealla tahdilla.

Itsenäisiä e-urheilujoukkueita on ollut jo todella pitkän aikaa, mutta hiljalleen kilpapelaaminen on hiipinyt myös perinteisen urheilun seuroihin Suomessa. Pienemmät urheilun yleisseurat eivät kuitenkaan ole vielä suuresti mukana toiminnassa, ja Etelä-Pohjanmaalla ainoastaan muutama seura on ylipäätään hypännyt e-urheilukelkkaan. Tässä mielessä YK-V liittyy toistaiseksi varsin harvalukuiseen joukkoon tietynlaisena pienten seurojen pioneerina.

Ensimmäisenä suomalaisena urheiluseurana naapuriseuramme SJK perusti e-urheilujoukkueen tammikuussa 2017. Nyt kolme vuotta myöhemmin myös naapurikylän pikkuveli YK-V saa oman e-urheiluseuransa.

Ylistarolaispelaajia ei ole nähty e-urheilun huipputurnauksissa tai joukkueissa vielä toistaiseksi, vaikka pelaajia kylässä on kyllä ollut melko hyvälläkin tasolla. Toivottavasti jaoston myötä tulevaisuudessa näitäkin pelaajia saadaan yhdistettyä joukkueiksi eri peleihin.

YK-V Esports aloittaa kilpapelitoimintansa NHL-pelissä todennäköisesti jo tammikuun aikana. Seuran lipun alle on kasattu myös CS:GO-joukkue, joka aloittaa pelinsä todennäköisesti maaliskuun loppupuolella. NHL-joukkueen kokoonpano julkaistaan lähiaikoina. CS:GO-joukkue julkaistaneen helmi-maaliskuussa.

Seuran toiminta alkaa alemmilta tasoilta, mutta toimintaa kehitetään jatkuvasti, kunhan perusrakenteet on saatu kasattua kuntoon. NHL- ja CS:GO-joukkueemme ovat tällä hetkellä kasassa täysillä kokoonpanoilla, mutta jos mielenkiintosi toimintaa kohtaa heräsi, voit olla yhteyksissä meihin! Yhteystiedot löytyvät kotisivujen INFO-sivulta, johon linkki yläpalkissa.

Ottelumme pyritään aina striimaamaan livenä omalla Twitch-kanavallamme. Seuraa meitä SoMessa, ja pysyt mukana toiminnassamme. Tervetuloa seuraamaan paikallista e-urheilua!

Tutustu lisää ykvesports.fi